Toimitusjohtajan tervehdys

0 M€

Mustankorkea Oy:n liikevaihto. (2017: 17 M€)

0

Asiakkaitamme ovat kaikki omistajakuntiemme asukkaat.

0

Lähetetyt laskut vuonna 2018

0 M€

Bruttoinvestoinnit, joista suurimpina lajitteluhallin kentän laajennus ja asfaltointi sekä biokaasulla kulkevan pakettiauton hankinta.

Raportit


Tilinpäätös 2018


Toimitusjohtajan katsaus 2018

Jätetietoisuuden vuosi 2018

Vuonna 2018 keskityttiin jätetietoisuuden kokonaisvaltaiseen lisäämiseen. Mustankorkean perustamisesta tuli kuluneeksi 20 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi töitä jätteiden lajittelun edistämiseksi ja jätehuollon kehittämiseksi paiskittiin laajalla rintamalla.

Hyöty

0

osoitetta. Jätekeskus palvelee Ronsuntaipaleentiellä ja hallinnon ja laskutuksen toimisto Jyväskylän Tourulassa, vanhan Kivääritehtaan tiloissa.

0

Vuoden aikana Mustankorkean alueella tyhjennettiin noin miljoona jäteastiaa. Yhtiö vastasi kotitalouksien jäteastioiden tyhjennyksestä Jyväskylässä ja Muuramessa.

0

asiakaspalvelun yhteydenottoa vuodessa (puhelut, sähköpostit, muut viestit).

0

vuotuista asiakasta Mustankorkean jätelaitoksella. Suunnilleen saman verran väkeä mahtuu kerralla Barcelonan jalkapallostadionille, Camp Noulle.

0 %

on jätteen hyötykäyttöasteemme. Näin ollen lähes kaikki jäte hyödynnettiin energiana tai uusiokäytettiin raaka-aineena. Mustankorkean jätekeskukselle tuli vuonna 2018 156 000 tonnia eli 156 miljoonaa kiloa jätettä.

0

peräkärryllistä myytyjä, omia multatuotteita. Yhteensä 55 380 tonnia, joka on ennätysmäärä. Mullan myynti on kasvanut joka vuosi ja Mustankorkea on jo alueen suurin mullan valmistaja ja myyjä.

39

mustankorkealaista

31

vakituista

20

miestä

19

naista

12

lemmikkieläimen omistajaa

8

määräaikaista

7

insinööriä

6

muuramelaista

2

tohtoria

1

laukaalainen

170 000

kuntalaista

4

kuntaa

Mustankorkea 2018

Mustankorkea Oy on Jyväskylän kaupungin sekä Laukaan, Muuramen ja Toivakan kuntien omistama jätehuoltoyhtiö. Mustankorkea vastaa jätehuollon käytännön toteuttamisesta huolehtimalla jätteiden keräyksestä, vastaanotosta, käsittelystä ja hyödyntämisestä sekä jäteneuvonnasta.

Vuosi 2018 oli yhtiön 21. toimintavuosi. Mustankorkealla oli neljä omistajaa, kun Toivakan kunta liittyi vuoden alussa Mustankorkean osakkaaksi. Omistajat ovat Jyväskylän kaupunki (80%), Laukaan kunta (12,8%), Muuramen kunta (5,8%) ja Toivakan kunta (1,4%).

Vanhat vuosikertomukset löydät täältä

Mustankorkean hallitus vuonna 2018

Kirsi Knuuttila, puheenjohtaja (Jyväskylä)
Janne Ruuth, varapuheenjohtaja (Jyväskylä)
Pia Tuomi-Sorjonen (Jyväskylä)
Markku Autio (Laukaa)
Sami Niemi (Muurame)
Heidi Hakkarainen (Toivakka)

Jyväskylän kaupungin nimeämänä controllerina on toiminut toimialajohtaja Erja Saarivaara.